Flottsbros Rasmus Gustavsson berättar mer om storsatsningen på Mountainbike.

Downhillcykling 2016

Tack vare våra Downhill cars kunde vi förra sommarsäsongen testa på intresset för utförscykling här på Flottsbro. Det visade sig att det fanns ett starkt intresse och det lilla vi hann åstadkomma i fjol i spåren blev mycket uppskattat!

Så nu denna sommarsäsong så kör vi liften för downhillcykel igen tillsammans med våra Downhill cars, i år med uppdaterade spår och även lite nygrävda spår som kommer dyka upp under sommaren. Nu under vintern har vi bland annat påbörjat att gräva ett spår som är tänkt som ett enklare alternativ till de spår vi redan har på här på Flottsbro.

14 Maj tänkte vi öppna upp liften för cykel denna säsong! Varför vi inte öppnar upp liften tidigare är på grund av ett inplanerat linbyte och övrig service på liften i början av Maj. Men innan dess är ni varmt välkomna att köra i de spår som inte ännu är snötäckta, tänk då gärna på att det kan förekomma ombyggnationer i spåren med maskiner och verktyg som kan komma att stå i vägen så ta det gärna lugnt första åket innan vi öppnat upp officiellt för säsongen. Efter 14 Maj kommer vi ha öppet fredagar-söndagar under våren/försommaren för att sedan under sommarlovet ha öppet måndag-söndag för att sedan under hösten gå ner på fredag-söndag igen. Mer om exakta öppettider och lifkortspriser
kommer framöver.

Vi har fått många förfrågningar om att få hjälpa till att med att bygga spåren vilket vi uppskattar väldigt mycket! Därför planerar vi att helgen 23-24 april att styra två bygg dagar då vi gärna tar hjälp av er cyklister där vi tänker att vi kommer bjuda på grillat och dryck. Vi kommer att ha en grävmaskin på plats och vi kommer stå för en hel del av verktygen men har ni möjlighet att ta med egna verktyg också så är det uppskattat om inte våra skulle räcka till! Mer info kommer framöver, håll utkik på Facebook och Instagram och här på hemsidan. Vi måste också snällt men bestämt be att man inte åker ner och gräver själv på området utan att ha talat med oss först.

Vi hoppas att ni är lika peppade som oss på att se vad vi kan åstadkomma med vårt lilla berg här i Huddinge, förhoppningsvis är den här sommaren början på något riktigt bra för oss Stockholmscyklister!

#

Comments are closed